u bent hier » WERK » > Veredelingsbedrijf

Veredeling (video)

Het veredelingsbedrijf

meerwaarde van hout als grondstof

In het jaar 2000 werd ons veredelingsbedrijf opgestart.  Vanaf nu kon gewoonweg meer gehaald worden uit hout als waardevolle grondstof.
  • Elke houtveredeling begint bij het drogen.  De eerste twee droogkamers werden begin 2000 in gebruik genomen.  Heden wordt er wekelijks ca. 500m³ zaaghout gedroogd.
  • Gelijktijdig werden er ook twee schaaflijnen geïnstalleerd.  De trend naar exacte maten en gladde oppervlakten kon niet worden genegeerd.


In 2004 werd het veredelingsbedrijf met twee afdelingen uitgebreid:

  • De productielijn van gelamelleerd hout: hier wordt gelamelleerd hout (gelijmd) tot een lengte van 18 m vervaardigt.  Er wordt steeds op maat gewerkt. Gelamelleerd gelijmd hout heeft zich in de moderne houtconstructie tot een onontbeerlijke werkstof ontwikkeld.  Daarom was het vanzelfsprekend om er een productie van op te starten.
     
  • Het houtbewerkingscentrum: Ook hier was er een duidelijke trend bemerkbaar; vele houtconstructie- en timmerwerkbedrijven besteden het bewerken uit.  Met het K2 Hundegger bewerkingscentrum was het meteen mogelijk deze bedrijven een complete service aan te bieden:  van het zagen tot het drogen en schaven en aansluitend ook het automatische bewerken, alles onder één dak!

<< ga terug